Oprava pivných setov

Je tu záver sezóny a je čas skontrolovať pivné sety po sezóne. Veľa lacných pivných setov (my predávame PROFI pivné sety) nevydrží zaťaženie v sezóne. Obvykle sa lámu alebo ohýbajú nohy lavíc. Je to tak u lacných pivných setov, ktoré v našom eshope nenájdete.

Práve pre tieto prípady sme pripravili tento článok. Ukážeme si ako je možné vymeniť nohy stola, nohy lavice, prípadne stratené zámky. U nás v eshope nájdete opravné diely na pivné sety. Tieto diely môžete použiť na opravu menej kvalitných pivných setov, ktoré ste zakúpili u iného predajcu.

Vezmeme si do rúk prvý pivný set dáme hore nohami. 

Kontrola dotiahnutia šrób

Občas sa stáva, že niektoré šróby počas sezóny sa povolia. Práve preto ich voľným okom pomocou kľúča môžme skontrolovať. Pokiaľ opravujete jeden set bohate vám pomôže klasický vidlicový kľúč číslo 10. Pokiaľ máte viac kusov k oprave odporúčame použiť GOLA sadu. Tzv. račnový uťahovák s 10 orechom. Alebo pokiaľ si to chcete ešte viac uľahčiť je možné použiť aku-skrutkovačku s nástavcom z GOLA sady číslo 10.

Na každom stole a lavici skontrolujeme dotiahnutie šrób. Kde sú šróby voľné tak ich dotiahneme. Nerobíme to však úplne na fest. Keď sa to robí na silu a na maximum, tak hrozí, že sa sa srutka zaryje hlboko do dreva. Čiže doťahujeme tak aby bol spoj pevný nie však tak silno, že dôjde k zarezaniu skrutky hlboko do dreva.

Výmena pokryvej alebo zlomenej nohy

Na výmenu pokryvenej alebo zlomenej nohy lavice je možné použiť našu profi nohu lavice. Túto nohu je možné použiť na akýkoľvek pivný set. Treba však dať pozor na to aby výška lavice bola v jednej rovine. A tiež si skontrolovať rozteč šrób. Pokiaľ máte inú rozteč šrób tak je možné si pomôcť tak, že navŕtate nové diery do kovovej časti nohy. Určite sa to dá spraviť aj tak, že spravíte nové diery do drevenej dosky lavice. Avšak je zbytočne narúšať štruktúru dreva a tiež mať na vrchnej strane dosky ďalšie diery navyše.

Pre dlhú životnosť odporúčame:

  • pravidelne napr. raz za rok kontrolovať dotiahnutie šrób
  • dbať na bezpečnú prepravu
  • ideálne voziť na kope zgurtňované 
  • stoly a lavice ukladať tak aby nedošlo k ich doškrabaniu
  • vždy pred balením utrieť povrch
  • keď sa doska poškodení tak ľahšie navlhne vodou
  • dbať na to aby pivné sety neboli na daždi

Výroba vlastnej lavice

Naše náhradné nohy na pivné lavice je možné použiť aj na výrobu vlastných lavíc. Stačí vám vždy dve nohy lavice a dva krát zámok. Fantázií sa medze nekladú môžete experimentovať z dĺžkou aj šírkou lavice a výsledná farebná úprava je zas len na vás.

Na opravu u nás nájdete

Kovové nohy na pivné sety

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.